Jelena Jovanović

Datum rođenja:

29. 10. 1995.

Mjesto rođenja:

Podgorica

Generacija:

16.


Trenutno zaposlenje:

Specijalističke studije
Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore


O Školi retorike:

Upisala sam Školu retorike sa željom da prevaziđem svoj strah od javnih nastupa i otklonim tremu koja mi je bila veliki remetilački faktor prilikom govora pred većim brojem ljudi.

Po završetku Škole, primjećujem da imam slobodu, samopouzdanje i volju da javno govorim, i to ne samo kada moram.

Škola nije uticala samo na moju sposobnost govorništva, već na određeni način i na čitav život. Iako smo u Školi svi bili različiti po godinama, obrazovanju i dr., to se poštovalo. Shvatili smo kako se svakom čovjeku treba prići na poseban način u komunikaciji, jer smo svi mi drugačiji jedni od drugih. Stekla sam veliki krug novih prijatelja i lijepih uspomena za vrijeme pohađanja, ali i nakon Škole.

Za Školu svima kažem da je najljepše iskustvo koje vam se može desiti. U Školi ćete pisati sopstvene govore, bićete debateri koji čvrsto stoje iza svog, a nekada u vježbi i potpuno suprotnog mišljenja, bićete pregovarači koji misle i mjere što će reći i onda kada znaju da su potpuno u pravu, ali i nasmijani ljudi u kolektivnim igrama. Sve te stvari, bez obzira na profesiju, važne su za život. Pregovarati, debatovati, govoriti, pisati, družiti se i smijati. Samim tim, Škola retorika je i svojevrsna Škola života.