Raspisan konkurs za upis desete generacije Škole retorike

Kategorija: Škola retorike
Datum: 12.01.2015

Fakultet za državne i evropske studije raspisao je Konkurs za upis desete generacije polaznika Škole retorike, koja će sa radom početi sredinom februara 2015. godine.

Škola retorike je program koji se već 8 godina realizuje na Fakultetu za državne i evropske studije u Podgorici. Cilj ove Škole je da polaznicima pruži teorijska znanja iz oblasti retorike, kao i da im omogući ovladavanje vještinama dobrog govora, debatovanja i pregovaranja.

Program Škole obuhvata 60 časova, grupisanih u 20 sesija od po 3 časa (1/3 čini teorijski, a 2/3 praktični dio). Škola traje 4 mjeseca pri čemu se predavanja održavaju radnim danima, jednom do dva puta sedmično (utorkom i/ili četvrtkom), u terminu od 18 do 21 h, na Fakultetu za državne i evropske studije (Gradski stadion “Budućnost”, sjeverna tribina).

Prijavljivanje se vrši online putem. Popunjen prijavni formular (koji se može preuzeti sa adrese www.fdes.me/retorika/prijavni_formular.docx) je potrebno poslati na adresu retorika@fdes.me.

Konkurs je otvoren do 12. februara 2015. godine, a broj polaznika je ograničen na 30.

Detaljnije informacije o Školi retorike, informacije o dosadašnjim polaznicima, kao i njihovi utisci o Školi mogu se pronaći na adresi www.retorika.me.

Program Škole retorike pohađalo je više od 300 polaznika, kroz 9 generacija. Po završetku ove Škole polaznicima se otvaraju nove mogućnosti za dalje napredovanje u govorničkoj vještini, ali i lijepo druženje sa ljudima sličnih interesovanja, kroz Alumni klub Škole retorike, koji je osnovan sa ciljem da se, kroz redovna okupljanja, obezbijedi mogućnost jačanja retoričkih mogućnosti, ali i širenja same ideje retorike.