Počela sa radom osma generacija Škole retorike

Datum: 08.03.2014

Osma generacija Škole retorike “Prof. dr Radovan Radonjić” počela je sa radom u četvrtak, 6. marta 2014. godine. Cilj Škole je da polaznicima pruži teorijska znanja iz oblasti retorike, kao i da im omogući ovladavanje vještinama dobrog govora, debatovanja i pregovaranja.

Na prvom času, prof. dr Radovan Radonjić, voditelj Škole retorike i profesor na Fakultetu za državne i evropske studije, upoznao je polaznike sa načinom rada u Školi i konceptom predavanja, te i vještinama koje polaznici mogu naučiti kroz ovaj kurs i napomenuo da je jedno od pravila Škole da se govornik ne rađa već stvara, te da samo uloženim radom i trudom se može postati dobar govornik. Takođe, objasnio je da će se kroz Školu, polaznici upoznati i sa drugim vještinama, kao što su vještina debatovanja i vještina pregovaranja, u kojima retorika igra veoma značajnu ulogu.

Osmu generaciju polaznika Škola retorike čine: Dragana Ražnatović, Andrija Nikolić, Gordana Marković, Miloš Zvicer, Miško Vujović, Kristina Miranović, Filip Mrvaljević, Marija Osmajić Milović, Kenan Methadžović, Mia Medojević, MIloš Šćepanović, Olja Stanković, Luka Nikolić, Vesna Osmajić, Srđan Janković, Stefan Đurić i Vladimir Milošević.

Predavanja za VIII generaciju polaznika, završavaju se 5. juna, kada je predviđeno organizovanje svečanosti povodom dodjele diploma na kojoj će polaznici biti dužni da demonstriraju naučeno u Školi.