Dodijeljene diplome 8. generaciji Škole retorike

Datum: 10.06.2014

Poslije 20 sesija od ukupno 60 časova druženja Školi retorike „Prof. dr Radovan Radonjić“, polaznici osme generacije zavrijedili su diplome o uspješnom pohađanju Škole.

Svečanost povodom dodjele diploma organizovana je u utorak, 10. juna 2014. godine. Kao što je to praksa, polaznici su prije dodjele diploma bili dužni demonstrirati naučeno u Školi, tj. govoriti govore pred auditorijumom koji su činili profesori Fakulteta, bivši polaznici Škole, novinari, studenti, mediji i dr.

Tako je program večeri počeo demonstracijom tzv. „tuđih“ govora među kojima su se mogli čuti govori Marka Bruta, Lujze Mišel, Hikonoje Kamimure, Tomas Henri Haksila i dr. Zatim su uslijedili sopstveni govori polaznika na teme koje su sami birali, a koje su sastavljali tokom časova u Školi, te su se mogli čuti govori na teme: Budućnost, Strah, Mikrokreditiranje, Zakon privlačnosti, Legalizacija prostitucije, Demokratija i Pivo.

Sljedeća disciplina bila je tzv. „kombinovani govor“, tj. kombinacija tri i više govora u jednom, da bi za sami kraj bila ostavljena disciplina “improvizovani govor”, koja spada u red najtežih retoričkih disciplina, a podrazumijeva situaciju u kojoj je govornik dužan da na temu dobijenu od strane publike odgovori u roku ne dužem od 30 sekundi.

U navedenim kategorijama oprobali su se: Vesna Osmajić, Marija Osmajić Milović, Stefan Đurić, Srđan Janković, Luka Nikolić, Kristina Miranović, Dragana Ražnatović i Andrija Nikolić.

Po završetku odličnih govora, diplome polaznicima 8. generacije Škole retorike uručio je Dekan Fakulteta za državne i evropske studije, prof. dr Đorđije Blažić.

Diplome su kroz učešće u 8. generaciji Škole zavrijedili: Vesna Osmajić, Marija Osmajić Milović, Vladimir Milošević, Stefan Đurić, Srđan Janković, Olja Stanković, Mia Medojević, Luka Nikolić, Kristina Miranović, Gordana Marković, Filip Mrvaljević, Dragana Ražnatović i Andrija Nikolić.

Nagradu za najboljeg retoričara generacije (po izboru polaznika) osvojio je Luka Nikolić.