Dodijeljene diplome 15. generaciji polaznika Škole retorike

Datum: 24.12.2017

Polaznici XV generacije Škole retorike dobili su zaslužene diplome o uspješnom pohađanju škole, nakon tromjesečnog kursa u obimu od 60 časova. Svečanost povodom dodjele diploma polaznicima XV generacije Škole retorike, održana je na Fakultetu za državne i evropske studije, a polaznici su pred zainteresovanom javnošću govorili neke od najpoznatijih svjetskih govora, zatim sopstvene govore koje su pripremali tokom pohađanja Škole, kao i  govore na stranim jezicima.

U prvom dijelu, publika je imala priliku da čuje govore Aleksandra Makedonskog, Meše Selimovića, Tomasa Henrija Hakslija, Stanislava Radonjića, Viljema Virta, Logana, Martina Lutera Kinga, Danila Petrovića, Seneke, Abrahama Linkolna, Elizabet Stenton i dr.

Drugi, možda i najzanimljiviji dio programa bili su tzv. “sopstveni govori”, tj. govori samih polaznika, koje su oni pripremali tokom pohađanja Škole i to na teme koje su sami birali. Tako su se mogli čuti govori na teme: Ples, Strah, Samoća, Djeca sa autizmom, Donacija, Strast i Crnogorska vojna muzika, dok je na kraju večeri publika imala priliku da čuje i govore na stranom jeziku.

Petnaestu generaciju polaznika Škole činili su: Belada Nikolina, Braić David, Bujković Darko, Đuranović Vijoleta, Đurović Nataša, Ivanović Dragana, Ivanović Jana, Jovanović Aleksandra, Jovanović Lela, Komatina Aleksandra, Milačić Siniša, Obradović Slađana i Terzić Marko.

Po izboru samih polaznika, za najboljeg retoričara generacije proglašen je David Braić. Najbolji debatni par činili su Aleksandra Jovanović i Darko Bujković, dok je specijalno priznanje za najredovniju polaznicu pripalo Slađani Obradović.

Konkurs za upis naredne – 16. generacije polaznika Škole retorike biće raspisan u prvoj polovini januara 2018. godine.