Turnir u malom fudbalu

Kategorija: Novosti
Datum: 29.03.2014

Druga aktivnost Studentskog parlamenta FDES-a, u okviru projekta “Sportske subote FDES-a”, koji je podržan od strane Uprave Fakulteta, organizovana je 29. marta 2014. godine na terenu S.C. „Arena“ u Podgorici. Učešće u ovoj aktivnosti uzelo je 30-ak studenata sa dodiplomskih i postdiplomskih studija, a istoj je prisustvovao i jedan broj profesora i saradnika FDES-a.

Najprije, po okupljanju učesnika, organizovan je žrijeb putem kojeg su određene ekipe (slučajnim izborom). Učesnici su raspoređeni u 3 ekipe, a zatim su igrali po “liga sistemu”, tj. “svako sa svakim”. Nakon tri odigrane utakmice, epitet najbolje ekipe zavrijedio je tim u sastavu: Marko Janjević, Filip Matović, Zdravko Blečić, Saša Perušinović i Aleksandar Burzanović.

Kako bi se pored druženja doprinijelo jačanju takmičarskog duha, oformljena je i petočlana komisija koju su činile studentkinje FDES-a: Sanja Mrdak, Tijana Šljivančanin, Nikolina Bečanović, Kristina Miranović i Ksenija Mijušković, a čiji je zadatak bio da izabere najboljeg igrača turnira.

Po završetku turnira, nakon uručivanja medalja najboljima, najboljim igračem turnira proglašen je Nikola Martinović, student prve godine Fakulteta.

Teško vrijeme za igru, nije poremetilo sjajno druženje, kako na terenu, tako i na tribinama, a učesnici su se potrudili da ni gledaoci ne ostanu uskraćeni, te su na momente prikazivali sjajne poteze, u stilu velikih majstora “petoparca”.

Naredna aktivnost u okviru projekta “Sportske subote FDES-a” je Veče plesa, koje je predviđeno za 20. april 2014 godine.