Švajcarski Institut za mir i dijalog iz Bazela poziva zainteresovane kandidate da učestvuju na Međunarodnoj ljetnjoj akademiji

Datum: 30.01.2017

Švajcarski Institut za mir i dijalog iz Bazela poziva zainteresovane kandidate da učestvuju na Međunarodnoj ljetnjoj akademiji (u trajanju od 10 do 20 dana) i 3-mjesečnom istraživačkom programu koji će se održati u Švajcarskoj, tokom 2017. godine, u oblasti izgradnje mira, rješavanja konflikata, medijacije, bezbjednosti, interkulturalnog dijaloga i ljudskih prava. Institut za mir i dijalog je jedan od vodećih organizatora nekoliko uspješnih međunarodnih akademskih obuka istraživačkih programa u Švajcarskoj, u navedenim oblastima.

Tokom ljetnjeg programa 2017. godine, iskusni eksperti ovog Instituta podijeliće sa učesnicima svoje profesionalne i akademske vještine u okviru sljedećih programa:

I.

VII MEĐUNARODNA LJETNJA AKADEMIJA: 11-20. avgust 2017. godine (10 dana)

VIII MEĐUNARODNA LJETNJA AKADEMIJA: 20-29. avgust, 2017. godine (10 dana)

Glavni cilj ovih 10- dnevnih ljetnjih akademija je jačanje vještina predstavnika državnih organizacija, biznis sektora, međunarodnih nevladinih organizacija / nevladinih organizacija, obrazovnih institucija, vjerskih organizacija, nezavisnih medijatora i političara kroz institucionalno globalno akademsko obrazovanje u oblasti izgradnje mira, medijacije, rješavanja konflikata, bezbjednosti i interkulturnog dijaloga.

Krajnji rok za slanje aplikacija je 1. jun 2017. godine.

Sve informacije o ova dva programa, zainteresovani kandidati mogu naći na sljedećoj internet adresi:
http://www.ipdinstitute.ch/VII-VIII-Summer-Academy-2017-3-Month-CAS-Research-Program/

II.

3-MJESEČNI ISTRAŽIVAČKI PROGRAM: od 11. avgusta do 8. novembra, 2017. godine (90 dana)

Glavni cilj ovog 3-mjesečnog programa je da razvije istraživačke vještine učesnika i da ih upozna sa relevantnim švajcarskim državnim i privatnim institutima.

Krajnji rok za slanje aplikacija je 1. jun 2017. godine.

Sve informacije o ova dva programa, zainteresovani kandidati mogu naći na sljedećoj internet adresi:
http://www.ipdinstitute.ch/VII-VIII-Summer-Academy-2017-3-Month-CAS-Research-Program/

Institut za mir i dijalog obavještava da još uvijek ima raspoloživih mjesta za one koji bi htjeli da učestvuju u Zimskoj akademiji koja će se održati od 17. do 26. februara, 2017. godine. Zainteresovani kandidati treba da popune aplikacioni formular koji se nalazi na internet adresi:

http://www.ipdinstitute.ch/Winter-Academy-3-Month-CAS-Research-Program-2017/

Procedura za učešće:

Treba podnijeti aplikaciju u word formatu, CV + skeniranu stranicu pasoša na kojoj se vidi datum važenja.
Učesnik će dobiti invojs kako bi započeo procedure uplate troškova učešća. Nakon toga, učesnik će dobiti elektronsko pismo i Institut za mir i dijalog poslaće kandidatu pozivno pismo, kao i relevantnoj ambasadi, elektronski ili faksom.
Učesnicima se strogo savjetuje da podnesu aplikacione formulare što je moguće prije, ukoliko im je potrebna viza za ulazak u Švajcarsku.

Stipendija: Institut za mir i dijalog nudi nekoliko vrsta stipendija kao podršku u smanjenju troškova učešća za kandidate iz cijelog svijeta kojima je to najpotrebnije.

Ukoliko želite da vam se umanje troškovi učešća, treba da napišete svoj zahtjev, elektronski, prije ili tokom perioda podnošenja aplikacije.

Nažalost, izvori stipendija Instituta za mir i dijalog ne pokrivaju sve troškove učešća i međunarodnog puta, tako da se može ponuditi samo smanjenje troškova.

Institut za mir i dijalog zainteresovan je da primi grupe učesnika sa iste institucije i voljan je da razmotri sugestije za partnerstvo.

Za sva dodatna pitanja, pojašnjenja, ili sugestije, zainteresovani kandidati treba da pišu na: fhuseynli@ipdinstitute.ch

Photo: ipdinstitute.ch