Studijska posjeta Skupštini Crne Gore

Datum: 17.10.2017

Studenti prve i druge godine dodiplomskih studija Fakulteta za državne i evropske studije posjetili su Skupštinu Crne Gore, gdje su ujedno prisustvovali drugoj redovnoj sjedinici jesenjeg zasijedanja.

Posjeta je imala za cilj da se studenti upoznaju sa nadležnostima Skupštine, a koje su materijom vezane za predmete Uvod u javnu upravu i Ustavno pravo koji se izučavaju kroz nastavni plan i program Fakulteta. Između ostalog studenti su bili u prilici da se upoznaju sa proceduralnim aktivnostima koje se odvijaju tokom redovne sjednice, počev od saziva, usvajanja dnevnog reda, učešća poslanika u radu i diskusiji prema dnvenom redu odnosno statusnih prava poslanika, prava predlagača na obrazloženje, do konačnog izjašnjenja poslanika u smislu glasanja i usvajanja određenih prijedloga.

Na kraju same posjete, studentima je upriličen i neformalni razgovor sa poslanicima, gdje su imali priliku da razmijene mišljenja o određenim pitanjima vezanih za sam rad Skupštine i ujedno se zahvale na izdvojenom vremenu i pruženim informacijama, uz želju da se ovakav vid interakcije između studenata i poslanika razvija i nastavi u narednom periodu.

Studenti Fakulteta za državne i evropske studije koji su prisustvovali posjeti su: Nikolina Belada, Jana Ivanović, Mladen Gospić, Jovana Mirković, Siniša Milačić, Jovana Zlazičanin, Tijana Marić i Nebojša Tošković.