Studenti posjetili Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija

Datum: 04.06.2015

Fakultet za državne i evropske studije u utorak, 02. juna 2015. godine, organizovao je studijsku posjetu Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija, sa ciljem da studenti prošire svoja znanja o procesu evropskih integracija Crne Gore, koje izučavaju u okviru predmeta predviđenih planom i programom osnovnih studija.

U okviru posjete, studenti su bili u prilici da razgovaraju sa Državnim sekretarom za evropske integracije i Glavnim pregovaračem za vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, ambasadorom Aleksandrom Andrijom Pejovićem. Ambasador Pejović je kroz interaktivni dijalog pružio studentima informacije o trenutnoj poziciji Crne Gore u procesu evropskih integracija, pregovorima o članstvu koje je istakao kao najzahtjevniju fazu procesa evropskih integracija, napretku Crne Gore u okviru određenih pregovaračkih poglavlja, te o daljim koracima koje će naša država po pitanju pregovora preuzeti u narednom periodu.

Takođe, njegov pregovarački tim približio je studentima samu strukturu za pregovore i njihovu svakodnevnu saradnju sa delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori kao i sa ekspertima iz Brisela, odnosno njihove dnevne aktivnosti.

Fakultet se zahvaljuje ambasadoru Pejoviću i njegovom timu na lijepom dočeku i izdvojenom vremenu i želi im dalji uspjeh u predstojećim aktivnostima.