Studenti i profesori FDES-a slavili bez mobilnih telefona

Datum: 19.12.2014

Studentski parlament Fakulteta za državne i evropske studije organizovao je u restoranu „Balkan“ prednovogodišnje druženje studenata, profesora, asistenata i zaposlenih, bez mobilnih telefona, a pod pokroviteljstvom Uprave Fakulteta.

Prilikom dolaska, svi gosti, uključujući i profesore i zaposlene su bili dužni svoje mobilne telefone da isključe, a zatim ih, na ulazu predaju članovima Studentskog parlamenta, koji su iste odložili u koverat sa imenom gosta, a kasnije držali „pod ključem“ do kraja svečanosti, kada su iste vratili vlasnicima.

Studentski parlament FDES-a se za ovakav vid druženja odlučio iz želje da skrene pažnju na, nerijetko, pretjeranu upotrebu mobilnih telefona, usljed čega dolazi i do manjeg kvaliteta druženja, i same komunikacije.

A da je odličan provod moguć i bez telefona, svjedok su svi prisutni, koji su pored večere, imali priliku da uživaju uz muziku uživo, u izvođenju, dijelom profesionalnih muzičara, a dijelom samih studenata koji su se oprobali u „karaokama“.

Svi prisutni su, tokom večeri, imali priliku da napišu i u posebno dizajniranoj kutiji ostave svoje želje Fakultetu i želje od Fakulteta u Novoj godini, a najveći broj odnosio se na želje za ponovnom studijskom posjetom Briselu, kao i zadržavanje prakse druženja studenata bez mobilnih telefona.

Studentski parlament želi da se i javno zahvali svim prisutnim, a posebno Upravi Fakulteta, na povjerenju i podršci u realizaciji ideje.