Studenti FDES-a posjetili Montenegroberzu

Datum: 07.05.2015

Studenti Fakulteta za državne i evropske studije u srijedu, 06. maja 2015. godine, boravili su u okviru programa „Investicija u buduće investitore“ u studijskoj posjeti Montenegroberzi. Ovaj program Montenegroberze za prvenstveni cilj ima povećavanje nivoa investicione edukacije među studentskom populacijom.

U okviru posjete, studentima je upriličena prezentacija od strane Sandre Vučević iz Sektora tržišta i razvoja. Studenti su putem prezentacije upoznati sa osnovnim pojmovima i funkcionisanjem crnogorskog tržišta kapitala, berzanskom poslovanju, te drugim internim aktivnostima koje se sprovode u okviru Montenegroberze.

Na ovaj način studenti Fakulteta za državne i evropske studije mogli su da prošire svoja znanja u oblasti koja se u domenu predmeta Principi ekonomije na drugoj godini osnovnih studija detaljnije izučava, a koja je svakako veoma inspirativna i korisna za izgradnju sopstvenog suda o uvijek aktuelnom pitanju tržišta kapitala.

Studenti su nakon održanog predavanja, na neformalnoj osnovi, uz posebno zadovoljstvo, od gospođe Vučević mogli dobiti detaljne informacije o mogućnostima i iskustvima studentskog stažiranja u okviru EU institucija, budući da je upravo gospođa Vučević bila korisnica navedenog programa koji je blizak studentima našeg Fakulteta.