Studenti FDES-a dobrovoljno dali krv

Datum: 18.02.2015

Studenti Fakulteta za državne i evropske studije, u saradnji sa organizacijom Američki ugao i Crvenim krstom Crne Gore, učestvovali su u akciji dobrovoljnog davanja krvi koja je organizovana u srijedu 18. februara 2015.
Uoči akcije davanja krvi, koja je održana na Odjeljenju za transfuziju krvi Kliničkog centra Crne Gore, upriličena je prezentacija „Dobrovoljno davalaštvo krvi“ u prostorijama Američkog ugla. Posredstvom ove aktivnosti, Marta Perković, programski koordinator u Crvenom krstu i volonteri Crvenog krsta, upoznali su studente sa značajem i osnovnim načelima dobrovoljnog davalaštva krvi.

Studenti su ovom akcijom još jednom pokazali da humanost jeste i mora imati prioritet u odnosu na sve druge djelatnosti, a u narednom periodu planiran je niz aktivnosti sličnog karaktera, koje za cilj imaju pomoć najugroženijima sa jedne, promociju humanitarnog rada sa druge strane.
Posebnu zahvalnost upućujemo Američkom uglu i Crvenom krstu Crne Gore, koji su, u saradnji sa studentima, pomogli organizaciji i realizaciji ove aktivnosti.