Prva generacija Škole liderstva uspješno diplomirala

Kategorija: Novosti
Datum: 09.06.2014

Polaznicima prve generacije Škole liderstva uručene su diplome na svečanosti koja je održana u subotu, 7. juna 2014. godine na Fakultetu za državne i evropske studije.

Diplome o uspješnom pohađanju Škole dobili su: Ražnatović Dragana, Đurnić Ana, Vujanović Aleksandra, Perić Milena, Ademović Mirza, Radonjić Maja, Pravilović Tijana, Knežević Nada, Bulatović Aleksandar, Mijušković Ksenija, Bojić Jovana, Bošković Boris, Miranović Kristina, Aćimić Milena i Pantelić Verica.

Tokom svečanosti, polaznici su jedni drugima dodjeljivali diplome, tako što je svaki od polaznika slučajnim izborom izvukao po jednu diplomu i uz prigodan govor i lijepe želje uručio istu. Dalje druženje nastavljeno je na zajedničkoj večeri koja je bila upriličena u nacionalnom restoranu na Skadarskom jezeru.

Prilikom pohađanja Škole polaznici su uspješno savladali prvenstveno teoriju, a potom i praktični dio koji je podrazumijevao individualni angažman svakog od njih u kreiranju i izradi vlastitih projekata liderske uloge u njihovim organizacijama.

Cilj programa bio je da polaznicima pruži priliku da prošire znanja i obogate vještinu participiranja i posredovanja u društvenim procesima ili imaju ambiciju da budu njihovi moderatori. Ciljnu grupu Škole predstavljaju lica koje profesionalna orijentacija ili intelektualna znatiželja upućuje na liderstvo kao oblik i sredstvo, s jedne strane, ličnog rada i dokazivanja kao i angažovanja na rješavanju važnih društvenih pitanja i zadataka, s druge strane.

Program Škole je realizovan kroz 15 sesija od po dva časa. Predavači u Školi liderstva bili su prof. dr Radovan Radonjić i mr Ivan Radević.