Počela sa radom prva generacija Škole liderstva

Kategorija: Novosti
Datum: 20.03.2014

Na Fakultetu za državne i evropske studije, u srijedu 19. marta 2014. godine, počela je sa radom prva generacija polaznika Škole liderstva. Cilj Škole je da polaznicima pruži priliku da prošire znanja i obogate vještinu participiranja i posredovanja u društvenim procesima. Ciljnu grupu Škole predstavljaju lica koje profesionalna orijentacija ili intelektualna znatiželja upućuje na liderstvo kao oblik i sredstvo, s jedne strane, ličnog rada i dokazivanja i, s druge strane, angažovanja na rješavanju važnih društvenih pitanja i zadataka.

Na prvom času, Prof. dr Radovan Radonjić, voditelj Škole liderstva i profesor na Fakultetu za državne i evropske studije, upoznao je polaznike sa načinom rada u Školi i konceptom predavanja. Program Škole će biti realizovan kroz 15 dvočasovnih sesija, putem kojih će polaznici biti u prilici da razgovaraju na sljedeće teme: Liderstvo kroz istoriju, Problemi i izazovi modernog liderstva, Teorije liderstva, Lider i menadžer, Osobine lidera, Liderski stilovi, Emocionalna inteligencija u liderstvu, „Šarm“ govorne komunikacije, Izgradnja tima i upravljanje kadrovima, Integrativna funkcija lidera, Liderstvo i promjene, Donošenje odluka, Preduzetnička komponenta liderske uloge i Liderstvo i administracija.

Prvu generaciju polaznika Škole liderstva čine: Aćimić Milena, Ražnatović Dragana, Knežević Nada, Đurnić Ana, Vujanović Aleksandra, Perić Milena, Martinović Nataša, Radonjić Mitar, Ademović Mirza, Radonjić Maja, Pravilović Tijana, Bulatović Aleksandar, Mijušković Ksenija, Bojić Jovana, Bošković Boris i Miranović Kristina.

Predavanja za I generaciju polaznika, završavaju se 4. juna 2014. godine, kada će biti upriličena i svečanost povodom dodjele diploma.