Otvoren konkurs za CEEPUS stipendije za ljetni semestar 2016/2017

Datum: 28.10.2016

Krajnji rok za prijavu je 31. oktobar za studente koji se prijavljuju u okviru formiranih CEEPUS mreža za ljetni semestar.

Cilj CEEPUS programa je podsticaj mobilnosti, kroz obezbjeđivanje stipendija za studente osnovnih, postdiplomskih i doktorskih studija i univerzitetske profesore za studijeski boravak, kurseve jezika, intezivne kurseve i studentske ekskurzije u nekoj od zemalja članica CEEPUS programa.

U Program su uključene sljedeće države: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Poljska, Univerzitet u Prištini/Kosovo, Rumunija, Slovačka, Slovenija i Srbija.

Šema stipendija za studente i profesore:

– stipendije se dodjeljuju za minimum 3 mjeseca a maksimum 10 mjeseci za studente bečelor i master studija. Duži studijski boravak može biti odobren za studente doktorskih studija,
– stipendije u trajanju od 1 do 3 mjeseca se odobravaju studentima koji rade magistarsku tezu ili doktorsku disertaciju.
Nastavno osoblje može konkurisati za minimum 5 radnih dana sa radnim angazmanom od 6 sati nedeljno.

Detaljnije inforamacije o CEEPUS programu mogu se dobiti:

– na sajtu www.ceepus.info,
– dolaskom u Kancelariji za praćenje programa mobilnosti studenata i akademskog osoblja u Crnoj Gori – Minisatrstvo prosvjete, kancelarija br. 7, Vaka Djurovića bb, Podgorica,
– mail: nerisa.redzematovic@mps.gov.me
– ili na broj 020/410-195.

Više informacija o CEEPUS programu možete pronaći OVDJE.