Ivana, Marko, Nikola, Jelena i Anđela u finalnom krugu

Datum: 01.04.2015

Ivana Grgurović (Ekonomski fakultet Podgorica), Marko Petrić (Prirodno matematički fakultet Podgorica), Nikola Mićunović (Ekonomski fakultet Podgorica / Fakultet za informacione tehnologije i sisteme UDG), Jelena Radunović (Medicinski fakultet Podgorica) i Anđela Mićanović (Fakultet političkih nauka Podgorica), ušli su u finalni krug Izbora za najaktivnijeg studenta Crne Gore, koji organizuje Fakultet za državne i evropske studije, uoči obilježavanja Dana studenata.

Za Konkurs se prijavio 21 kandidat, a o finalistima je odlučivano na način što je 4 kandidata za finale birala Komisija, koju su činili po jedan predstavnik Ministarstva prosvjete, Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Mediteran, Univerziteta Donja Gorica i Fakulteta za državne i evropske studije, a jednog kandidata javnost putem online glasanja.

Pet kandidata koji su se plasirali u finale takmičenja će u petak, 3. aprila 2015. godine sa početkom u 10:00 h, na Fakultetu za državne i evropske studije (Sala B1) imati intervju sa članovima Komisije, na osnovu čega će Komisija istog dana biti odlučiti o tome ko je najaktivniji student Crne Gore u ovoj godini i ko će osvojiti novčanu nagradu u iznosu od 1.000 eura.

Redosljed objavljenih imena pet finalista odgovara redosljedu prijavljivanja na Konkurs, i nije povezan sa brojem dobijenih glasova u prvom krugu Izbora. Imena članova Komisije koja bira najaktivnijeg studenta Crne Gore biće poznata kandidatima i javnosti tek na samim intervjuima.

Intervjui sa finalistima će biti otvoreni za medije i javnost, a biće sprovedeni u sali B1 Fakulteta za državne i evropske studije (KIC “Budo Tomović”).