Brucoši i profesori odigrali revijalnu fudbalsku utakmicu

Datum: 25.09.2014

Stara narodna mudrost glasi da je „tradicija tu da se ruši“. Međutim, rušenje one koju su profesori i asistenti FDES-a postavili u prethodne četiri godine, a koja se tiče krajnjeg rezultata revijalne utakmice sa brucošima, novoj generaciji studenata nije uspjelo. Ove godine 6:4 za ekipu profesora i asistenata.

Početničko ispitivanje snaga prekinuto je u šestom minutu – 1:0 za starije, strijelac Martinović. Odgovor brucoša bio je munjevit. Dalekometnom paljbom i brzim akcijama stavljali su na muke iskusno postavljenu odbranu profesora i asistenata. Zahvaljujući prije svega raspoloženom Vlaoviću, brucoši prave potpuni preokret, pa je poslije njegova dva gola na semaforu stajalo 1:2.

Nastavilo se sa preokretima, a glavne figure u ovom periodu igre bili su mr Ivan Radević sa jedne i Lazar Vlaović sa druge strane, koji su prikazali znanje kojeg se ne bi postidjeli ni profesionalci, ali i odličnu realizaciju, postigavši po 4 pogotka.

Pri rezultatu 5:4 za profesore i asistente brucoši kreću sa žestokim napadima, žargonom kazano „na sve ili ništa“. Ipak, nakon nekoliko propuštenih prilika za poravnanje, uslijedio je kontranapad iz kojeg Matović lako poentira i postavlja konačan rezultat – 6:4.

I pored sjajnih poteza i golova, krajnji rezultat utakmice je ipak stavljen u drugi plan. Cilj ove manifestacije bio je razbijanje tradicionalnih barijera i odnosa „profesor – student“ i iniciranje druženja studenata i profesora i mimo katedre. Dogovoreno je i da se na revanš ne čeka dugo.

S.C. Arena

Četvrtak, 25. septembar 2014. godine – 18:00 h

Profesori, asistenti i zaposleni: Baletić, Radević, Martinović, Striković, Matović i Čampar.

Brucoši: Đurđević, Vlaović, Đurđevac, Višnjić, Lalević i Antović.

Strijelci: Radević (4), Martinović i Matović po 1 za profesore, asistente i zaposlene; Vlaović (4) za brucoše.