Aleksandra Gačević najaktivniji student Crne Gore

Datum: 14.05.2017

Fakultet za državne i evropske studije organizovao je, po treći put, Izbor najaktivnijeg studenta Crne Gore, a prvu nagradu uz iznos od 1.000 eura, nakon raspisanog konkursa i sprovedenih intervjua, odlukom Komisije, osvojila je Aleksandra Gačević, studentkinja Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis i Fakulteta za informacione sisteme i tehnologiju Univerziteta Donja Gorica.

Na Konkurs se prijavilo 11 kandidata, a o finalistima je odlučivano na način što je 4 kandidata za finale birala Komisija, koju su činili po jedan predstavnik Ministarstva prosvjete, Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Mediteran, Univerziteta Donja Gorica i Fakulteta za državne i evropske studije, a jednog kandidata javnost putem online glasanja.

Učešće na Konkursu uzeli su kandidati iz skoro svih opština Crne Gore, a u finale su se plasirali:

  1. Nikolina Miljić, Fakultet političkih nauka Univerziteta Crne Gore
  2. Aleksandra Gačević, Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis / Fakultet za informacione sisteme i tehnologiju Univerziteta Donja Gorica
  3. Ivana Tošković, Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore
  4. Mirjana Bošnjak, Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore
  5. Ivan Piper, Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis Univerziteta Donja Gorica

Odluku o konačnom pobjedniku, nakon sprovedenih intervjua koji su bili otvoreni za javnost, donijela je Komisija u sastavu:

  • Ministarstvo prosvjete, Lidija Ercegović
  • Univerzitet Crne Gore, Uglješa Janković
  • Univerzitet Mediteran, Marija Janković
  • Univerzitet Donja Gorica, Ivan Jovetić
  • Fakultet za državne i evropske studije, Đorđije Blažić

Najaktivniji student – Aleksandra Gačević osvojila je i novčanu nagradu u iznosu od 1.000 eura, dok je ostalim finalistima pripala nagrada u iznosu od po 100 eura.