posjeta

Delegacija FDES-a posjetila Ambasadu Palestine

Datum: 28.02.2017

Delegacija Fakulteta za državne i evropske studije predvođena dekanom, prof. dr Đorđijem Blažićem, posjetila je u utorak, 28. februara Ambasadu Palestine u Podgorici. Ovom prilikom, delegaciji Fakulteta, koju su osim dekana činili i članovi Studentskog vijeća, domaćin je bio Njegova ekselencija gospodin Rabiia Hantoulia, ambasador Palestine u Crnoj Gori.

Ambasador je, nakon upriličene dobrodošlice, delegaciju Fakulteta upoznao sa istorijatom države Palestine, njenim trenutnim statusom u međunarodnim odnosima, diplomatskim aktivnostima koje ambasade i predstavništva ove države, kako u Crnoj Gori, tako i širom svijeta preduzimaju u kontekstu unapređenja trenutnog statusa i izazovima sa kojima se ova država suočava.

U skladu sa pruženim informacijama, uslijedio je interaktivan dijalog Ambasadora i Delegacije u vezi velikog broja pitanja koja su se, osim na diplomatiju, odnosila i na organizaciona i funkcionalna pitanja Ambasade, dosadašnja iskustva Ambasadora u našoj državi, buduće aktivnosti Ambasade i očekivanja u pogledu diplomatskih odnosa Palestine i Crne Gore.

Pored navedenog, Ambasador je Delegaciji predstavio i mogućnost ostvarivanja saradnje između Fakulteta za državne i evropske studije i visokoškolskih ustanova u Palestini, kako putem razmjene studenata i stipendiranja, tako i u odnosu na naučno-istraživački rad i mobilnost akademskog osoblja.

Dekan i predstavnici studenata Fakulteta za državne i evropske studije na kraju radne posjete zahvalili su Ambasadoru na ukazanoj prilici za razgovor i uputili poziv za uzvratnu posjetu. Na obostrano zadovoljstvo, poziv Delegacije je prihvaćen i očekuje se da će Fakultet Ambasadora ugostiti u drugoj polovini marta mjeseca ove godine.